субота, 26. октобар 2013.

Baranjski kulin i kobasice



Sastojci za kobasicu:

Ovo je mera zacina za 10kg mesa.


80g slatke paprike
20g ljute paprike
220g soli
50g bibera
40g belog luka


Priprema:


Meso od plecke, buta, vrata i mesa oko rebara (znaci, meso mora sadrzavati i masti) samleti na masini na sajbni br.8. Beli luk sa malo vode usitniti u secku ili blenderu. Izmesati meso i zacine i puniti tanka creva. 
Creva se pripreme tako da se pre upotrebe stave u vodu sa par glavica crnog luka. Ovo se radi da se skine suvisna sol i odstrani, eventualni, miris.

Ovaj recept vec godinama koristimo,iako ima ljute paprike kobasica nije ljuta,nego vrlo fino zacinjena,tako da je i deca mogu bez problema jesti.

Sastojci za kulin:


Ovo je mera zacina za 10kg mesa.

75g slatke paprike
75g ljute paprike
220g soli
saka secera
0,3dl ruma

Priprema:


Kvalitetnije meso od buta se samelje na masini na sajbni br.10. Meso i zacini se dobro, dobro  izmesaju i ostavi se jedan dan da odstoji. Sutradan puniti plasticna ili govedja creva ili katice.
 Ovako zacinjen kulin je izuzetno pikantan,ne preljut.
Kad kupujete mlevenu papriku za kulin i kobasicu obratite paznju na kvalitet.Paprika treba da je mlevena bez peteljke i da ima lepu crvenu boju.Slatka paprika ima svetliju,a ljuta tamnije crvenu boju.




Kobasice se dime 5-8 dimova svaki drugi-treci dan, zavisi od vremena.Posle toga se susi na vazduhu.
Kulin se dimi 8-10 dimova, posle toga susi na vazduhu i na promaji.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...