Sastojci:
2 jaja,
puna kasicica senfa,
kasicica soli,
kasicica secera,
iscjedjen dok od pola limuna,
ulje
Priprema:
U cistu teglu(tegla od 1 kg) naliti
2/3 ulja, dodati jaja i ostale sastojke. (kada dodate sve sastojke, nivo
ulja ce se povecati do vrha). Stap mikser spustiti na dno tegle, i vrlo
vazno, NE ukljucivati stap mikser pre nego ga spustite na dno tegle i
dok ne pokrijete zumanca sa njim. Zatim ukljuciti, i mutiti par minuta.
Ne pomjerati mikser dok ne pocne da se stvara majonez. Ulje ce prilikom
mucenja samo silaziti pod mikser. Zatim ga polako povlaciti na gore, dok
ne dodjete do vrha, da bi i gornji dio bio jednako umucen. Ukupno
vrijeme mucenja je 4-5 minuta. Idealno kad pravite vecu kolicinu ruske
salate.
Нема коментара:
Постави коментар