четвртак, 31. октобар 2013.

DOMACA MAJONEZA

Sastojci:

2 jaja,
puna kasicica senfa,
kasicica soli,
 kasicica secera,
 iscjedjen dok od pola limuna,
ulje

Priprema:

U cistu teglu(tegla od 1 kg) naliti 2/3 ulja, dodati jaja i ostale sastojke. (kada dodate sve sastojke, nivo ulja ce se povecati do vrha). Stap mikser spustiti na dno tegle, i vrlo vazno, NE ukljucivati stap mikser pre nego ga spustite na dno tegle i dok ne pokrijete zumanca sa njim. Zatim ukljuciti, i mutiti par minuta. Ne pomjerati mikser dok ne pocne da se stvara majonez. Ulje ce prilikom mucenja samo silaziti pod mikser. Zatim ga polako povlaciti na gore, dok ne dodjete do vrha, da bi i gornji dio bio jednako umucen. Ukupno vrijeme mucenja je 4-5 minuta. Idealno kad pravite vecu kolicinu ruske salate.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...