четвртак, 31. октобар 2013.

LESNIK TORTA


Sastojci:

Kora:
8 jaja
10 kašika šećera
100 gr čokolade
6 kašika brašna
Fil:
2,5 dl mleka
200 gr prah šećera
3 kesice vanil šećera
200 gr lešnika
250 gr putera
50 gr suvog groždja
3 kesice šlaga
50 gr seckanih lešnika


Priprema:

Kora: penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, brašno i sneg od belanaca i sve lagano izmešajte. Od ove mase ispecite 2 kore. (moze i jedna kora u velikom plehu, pa preseci na dva dela) Fil: skuvajte mleko sa šećerom I vanil šećerom (oko 15 minuta se kuva, da dobije zuckastu boju). Kada se masa zgusne dodajte mleveni lešnik i suvo groždje. Mjesati mikserom dok se ne prohladi. Penasto umutite puter I dodajte ga smesi od lešnika. Koru premažite filom, preklopite drugom korom I premažite umućenim šlagom, I ukrasite seckanim lešnicima. Ohladite dobro u frižideru pre serviranja.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...