среда, 30. октобар 2013.

PIJANE SNICLE







Sastojci:

800 grama šnicli,
350 grama šampinjona,
malo sira trapista,
malo šunke
so, vegeta,
bijelo vino


Priprema:

Šnicne sa obe strane posoliti i pobiberiti. Redati u pouljenu tepsiju ili zemljani sud. Šampinjone isjeći na listove, šunku na trake ili kocke (može i slanina, ili kulen), sir izrendati. Red šnicli, red šampinjona, red šunke, red sira. Malo pouljiti, pa ponoviti postupak. Sve preliti sa 2 dl bijelog vina i malo ulja. Dosuti vode, toliko da ogrezne. Ako nemate zemljani pekač, onda tepsiju prekrije folijom i sve peći na najjačoj temperaturi 1 sat. Zatim otkriti i jos malo zapeći. Slušiti uz bareni krompir ili barenu rižu.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...