четвртак, 31. октобар 2013.

POSNA SVARCVALD TORTA

Sastojci:

ZA KORE
300 g šećera,
 4 dl vode,
10 kašika brašna,
 2 kasike posnog mljevenog keksa,
 2 kašike posnog kakaoa,
 4 kašike ulja,
3 kašike džema,
2 kašičice sode bikarbone

ZA FIL
600 g višanja,
 300 g šećera,
1 dl vode,
300 g posnog šlaga,
100 g posne čokolade

Priprema:

U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
Prvi put je pravim, i ovo je probno izdanje, pa nisam stavila struganu cokoladu po vrhu. Ukus je odlican. Recept je preuzet iz casopisa "blic zena", sa mojim malim korekcijama vezano za kore. Napomena: za jednu koricu je potrebno 3 kutlace smjese. Meni je bilo tacno 9 kutlaca, 3 x po 3.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...