недеља, 27. октобар 2013.

POSNA TORTA



Sastojci:

1 solja(2 dl) ulja,1 solja hladne vode,1 solja secera,2 solje mljevenih oraha,4 kasike meda,2 nepune solje brasna,1 kasicica sode bikarbone
fil:
1 l soka-fanta,10 kasika secera,5 pudinga od vanilije,2 posna margarina,400 g secera u prahu,200 g mljevenih oraha,10 posnih krem bananica,200 grama posne cokolade.


Priprema:

Umutiti ulje,vodu,secer,mljevene orahe,med,sodu i brasno.Kada se dobije fina masa izruciti u pleh za pecenje,ali pre pecenja stavite pek-papir jer se lakse izvadi kora.Peci na 200 stepeni dok kora ne bude pecena(najlakse provjeriti da li je pecena,ubodite koru sa cackalicom,ako se tijesto ne ostaje na cackalici,onda je kora pecena).
Fil:
skuvati puding na 1 litru fante i secerom.Ohladiti i u ohladjenu masu dodati 2 posna margarina prethodno umucena sa 400 g secera u prahu.Kada se masa izjednaci,podijeliti na 3 dijela.
U prvi dodati 200 gr.mljevenih oraha,
u drugi dodati 10 sjeckanih posnih krem bananica,a u treci dodati 200 gr topljene cokolade.Filovati hladnu koru,i po vrhu staviti posni slag.

3 коментара:

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...