понедељак, 28. октобар 2013.

POSNE SARENE KIFLICE





Sastojci:

3 soljice mlake vode,
 3 soljice ulja,
 germa,
1 kasika secera,
 200 g griza,
 brasna po potrebi,
 malo grozdjica ili oraha (a moze i bez toga)+ kakao za bojenje tjesta.

 Zaljev:
700 g secera, 1/2 l vode, 2 vanilije


Priprema:

Od sastojaka umutiti tijesto, podijeliti ga na dva dijela i u jedan dodati kakao. Ostaviti 10-tak minuta da miruje a zatim oba tijesta razvaljati oklagijom i isjeci na trake cca 10 x 2 cm. Staviti jednu preko druge (npr. tamnu traku preko svijetle), a na sredinu staviti 2-3 suve grozdjice i samo urolajte kao kad rolate klasicne kiflice (zamislite da je to pravougaonik, umjesto te dve tracice i da rolate po duzini). Redati u pouljen pleh i peci na 200 stepeni dok se ne ispeku (oko 20 minuta). U medjuvremenu skuvati zaljev od secera, vode i vanilije i preliti pecen kolac.

2 коментара:

  1. ovo je odlican kolac, ali posto ja nisam vicna jednakom savijanju kiflica (kod mene ih ima raznih vrsta od veeelikih do malih, malecnih) ta dva testa stavim jednostavno jedno preko drugog, savijem u rolat i secem na komade debljine 1-1,5cm :)

    ОдговориИзбриши

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...