четвртак, 31. октобар 2013.

POSNI BAKIN KOLAČ

Sastojci:

6 casa bijelog brasna
1,5 casa bijelog vina,
2 case ulja,
1 kasicica soli,
1 prasak za pecivo,
100 g susama
,5 gr. kima.(pola kesice)
origano, malo mljeven paprike i malo bijelog luka


Priprema:

Sve sastojke zamjesiti,dobro ga izraditi i staviti u zamrzivac 10-tak minuta.Peci u presi za bakin kolac,a ko nema presu,moze da isjece na stapice i da pece u plehu. Napomena:1 casa = 2 dl.

1 коментар:

  1. U testo se moze dodati kesica belog luka u prahu, kasika (supena) origana i kasika tucane paprike, bude jos pikantnije i mirisnije :)

    ОдговориИзбриши

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...