Sastojci:
1 kg krompira,100 gr spanaća ili veza blitve,
100 gr pirinča,
2 šargarepe, veza peršuna,
100 gr mariniranih šampinjona,
1/2 kašičice aleve paprike,
1/2 kašičice belog luka u prahu ili 3-4 čena pasiranog belog luka,
100 gr posnog majoneza,
50 gr kečapa,
50 gr susama
Priprema:
Krompir oljuštiti i obariti u slanoj vodi. Posebno obariti spanać ili blitvu. Krompir i spanać ocediti od vode, pa sve zajedno propasirati, posoliti, pa oklagijom razvući u koru na na ulje noj foliji, posutoj susamom.Obariti pirinač. Posebno skuvati šargarepe, pa ih iseckati na sitne kockice i pomešati sa barenim pirinčem, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckane šampinjone, peršun, alevu papriku i beli luk. Sve dobro promešati i ovom masom premazati koru od krompira i spanaća. Uviti u rolat i ostaviti sa folijom u frižideru da se ohladi 2 sata. Rolat premazati posnim majonezom, ukrasiti gustim kečapom i posuti susamom.
Нема коментара:
Постави коментар