четвртак, 31. октобар 2013.

PUSLICA

Sastojci:

6 bjelanaca,
 400 gr secera u prahu,
1 kasika sirceta...
za fil:
 6 zumanaca,
170 gr secera,
 2,5 dl mlijeka,
 2 kasike brasna,
 malo kakaa,
 250gr margarina,
1 slag krema,
 100 gr przenih i mljevenih ljesnika,
 slag za premazivanje

Priprema:

Prvo umutiti bjelanca, pa postepeno dodavati kasiku po kasiku secer u prahu. Kada se dobro umuti, dodati i 1 kasiku sirceta i mutiti jos malo. Sipati u tepsiju, ili modlu za pecenje kore, ali staviti pek papir. Peci na 160 C, oko 40-45 minuta (najbolje znate kako vasa rerna pece, i od toga zavisi koliko dugo ce te peci koru), i sto je najvaznije, rerna se ne smije otvarati za vrijeme pecenja. Kada prodje vrijeme pecenja, iskljuciti rernu, i samo malo otvoriti (ne naglo, da kora ne splasne). Najbolje je ostaviti tako da se kora malo prohladi, a zatim je izvaditi na tacnu.
Fil: Umutiti zumanca sa secerom, brasnom i kakaom. Dodati mlijeko, pa skuvati. Kada se ohladi, dodati margarin, umucenu slag kremu i ljesnike. Masu pazljivo izmjesati. Filovati hladnu koru i premazati sa slagom.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...