Sastojci:
150 gr brasna,80 gr margarina,
50 gr secera u prahu,
2 zumanca,
1 kasika kisele pavlake,
na vrh noza soli.
Za fil:
2 konzerve kondenozvanog mlijeka (1 konzerva 400 gr),
za preliv 200 gr cokolade,
4 kasike ulja
Priprema:
Umjesiti brasno i margarin, dodati secer, zumanca, pavlaku i so. Kada se masa umjesi, izliti je u tepsiju, i izbockati viljuskom. Ostaviti 10 minuta u zamrzivac, za to vrijeme ugrijati rernu na 180 stepeni. Izvaditi koru iz zamrzivaca, i peci 20 minuta. Fil: kondenzovano mlijeko izruciti u serpu i kuvati oko 20-30 minuta, drvenom kasikom, dok se ne dobije karamel. Izruciti preko pecene kore. Cokoladu rastopiti i preliti kolac.Kondenovano mlijeko potrazite u velikim marketima, jer jos uvijek nije zastupljeno u prodaji po manjim radnjama
Нема коментара:
Постави коментар