четвртак, 31. октобар 2013.

TWIX

Sastojci:

150 gr brasna,
80 gr margarina,
 50 gr secera u prahu,
 2 zumanca,
 1 kasika kisele pavlake,
 na vrh noza soli.

Za fil:
 2 konzerve kondenozvanog mlijeka (1 konzerva 400 gr),
 za preliv 200 gr cokolade,
 4 kasike ulja

Priprema:

Umjesiti brasno i margarin, dodati secer, zumanca, pavlaku i so. Kada se masa umjesi, izliti je u tepsiju, i izbockati viljuskom. Ostaviti 10 minuta u zamrzivac, za to vrijeme ugrijati rernu na 180 stepeni. Izvaditi koru iz zamrzivaca, i peci 20 minuta. Fil: kondenzovano mlijeko izruciti u serpu i kuvati oko 20-30 minuta, drvenom kasikom, dok se ne dobije karamel. Izruciti preko pecene kore. Cokoladu rastopiti i preliti kolac.
Kondenovano mlijeko potrazite u velikim marketima, jer jos uvijek nije zastupljeno u prodaji po manjim radnjama

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...