уторак, 5. новембар 2013.

AJVAR OD PEČENIH PAPRIKA

Sastojci:

30 kg paprika,
5 komada patlidzana srednje velicine,
6-8 kasika soli,
1 ljuta paprika,
1 litar ulja,
malo esencije.

Priprema:

Paprike ispeci na plotni,staviti u neku posudu i dobro poklopiti da se sto bolje potpare da bi se lakse gulile.I patlidzan ispeci na plotni i oguliti ga.Sve to samljeti na rucnoj masini za meso(ja sam na sitnije sito mljela).U duboku serpu staviti malo ulja,i dodati mljevene paprike i patlidzan.Posle nekih 45 minuta przenja(uz stalno mjesanje) dodati jos ulja.ulje postepeno dodavati dok se ne utrosi oko 1 litar.Posle 2 sata dodati so.Na samom kraju dodati malo esencije i sve mjesati dok se masa ne izjednaci zbog esencije. Esenciju po zelji dodajte u zavisnosti od ukusa.Ukupno vrijeme kuvanja je izmedju 2,5 i 3 sata,zavisi od jacine vatre.U medjuvremenu zagrijati tegle,i sipati vruc ajvar u vruce tegle.Sve tegle sa ajvarom(nepoklopljene) staviti u rernu sporeta i ostaviti tako dok se ne ohlade.Sutradan staviti poklopce i ostaviti medju zimnicu.
Napomena-iliti savjet vise : ja prvo paprikama povadim repove,operem paprike,dobro posusim i tek onda pecem,jer ustedim vrijeme za kasnije odvajanje repova a ujedno,mnogo lakse se gule jer nema sjemenki.


Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...