уторак, 5. новембар 2013.

BAKLAVA OD DOMACIH KORA

Sastojci:

400 g brasna,
pola soljice ulja,
 so...
400 g mljevenih oraha,
2 soljice prezle..
.zaljev: 9 soljica secera
8 soljica vode,
 limun

Priprema:

Od brasna, ulja i malo soli zamjesiti jednu jufku. Dobro je izraditi da se ne lijepi za ruke. Zatim je razvuci na stolu uz pomoc oklagije. Kada je razvucete do pola, cijelu jufku premazite sa uljem, a zatim rukama razvlaciti tjesto do zeljene debljine. (sto tanje, to bolje). Isjeci na komade velicine tepsije u kojoj ce te peci baklavu. Orase pomjesati sa prezlom, i u pouljenu tepsiju staviti jedan dio jufke, pa posuti orasima i sve tako dok ne utrosite materijal. Zatim ostrim nozem isjeci baklavu. Peci na 210 stepeni dok ne porumeni. Ukuvati zaljev i dodati par kolutova limuna, i polako vruc zaljev sipati na vrucu baklavu, ali postepeno dodavati da kore fino upijaju saft.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...