уторак, 5. новембар 2013.

BIJELA BAJADERA

Sastojci:

7 soljica secera
2 soljice vode

za suvu smjesu:
2 soljice ulja
6 soljica mlijeka u prahu
4 soljice brasna

za preliv:
50 gr cokolade 1 kasika ulja

Priprema:

Prvo izmjesati mlijeko u prahu, brasno i ulje. Masa ce biti suvkasta, tek toliko da navlazi smjesu.
Secer i vodu staviti da se kuva i kad provri, neka vri 3-4 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati smjesu od brasna i sve dobro izmjesati. Smjesu mjesati povremeno dok se ne prohladi i ne zgusne toliko da se moze oblikovati na tacni. Na pari otopiti cokoladu sa kasikom ulja i preliti bajaderu. Kad se masa potpuno stegne i ohladi, sjeci na zeljeni oblik.

Napomena za mjeru: 1 soljica je mala soljica za kafu.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...