Sastojci:
15 jaja,10 kasika secera,
4 kasike brasna,
2 kasike kakaa,
margarin,
5 kasika secera u prahu
400 g cokolade
Priprema:
Kora: umutiti 5 jaja sa 5 kasika secera,2 kasike brasna i 1 kasikom kakaa.Tako i drugu koru ispeci sa istim sastojcima.Peci na 200 stepeni.Kada se ispeku,presjeci vrucu koru sa koncem tako da dobijete 4 kore.fil:
umutiti 5 zumanaca sa 5 kasika secera u prahu,pa ih par minuta skuvati na pari.Kad se ohladi dodati 1 margarin (250 g) i sne od 5 bjelanaca umucenih sa 5 kasika secera.Kada to sjedinite dodati 200 g topljene cokolade pa sve lijepo izmjesati da se dobije glatka masa.Filovati kore,ali ostaviti malo fila da tortu namazete sa strane.Otopiti 200 grama cokolade(ja stavljam mlijecnu cokoladu) i preliti kornji dio torte.Ukrasiti po zelji.Torta je socna i mekana.
Нема коментара:
Постави коментар