Sastojci:
kora:10 bjelanaca
10 kasika secera
1 kasika sirceta
4 kasike brasna
7 kasika proprzenog mljevenog ljesnika
pola praska za pecivo
fil:
1 litar mlijeka
10 zumanaca
4 pudinga od vanile
200 gr secera
100 gr mljevene plazme
150 gr eurokrema
2 margarina
100 gr mljevenih przenih ljesnika
slag krema od cokolade
Priprema:
Umutiti bjelanca sa navedenim sastojcima i peci koru na 190 stepeni.Zumanca i puding izmjesati, dodavati mlijeko i secer, sve dobro umutiti i skuvati. Kada se ohladi dodati margarin pa podijeliti na tri dijela.
U prvi dodati 100 gr przenih ljesnika, u drugi 100 gr mljevene plazme i 1,5 kasika eurokrema a u treci dio 100 gr eurokrema. Filovati tortu i premazati sa slagom.
Ja nisam stigla umutiti i premazati slagom jer su moji vec bili naceli tortu.
Нема коментара:
Постави коментар