уторак, 5. новембар 2013.

GONDOLE



Sastojci:

za 5 gondola:
135 grama brasna,
pola kasike ulja,
90 ml mlijeka,
kvasac,
so
za fil:
50 g rize,
1 jaje,
1 manja glavica crnog luka,
1 paprika (ja sam stavila pecenu papriku).
biber,so,
kecap za ukrasavanje

Priprema:

Zamjesiti tjesto i ostaviti malo da nadodje.Obariti rizu.Luk i papriku proprziti,skloniti sa ringle,pa dodati rizu i jaje.Sve izmjesati,posoliti i pobiberiti.Tjesto razvuci pa modlom vaditi gondole (mozete i rucno sjeci po zelji).Puniti ih filom i po vrhu ukrasiti po zelji kecapom i lukom i peci oko 20-tak minuta na 200 stepeni.Vrlo je ukusno,a "ne trazi" puno vremena.Ako zelite vise gondola,samo uduplajte mjeru.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...