уторак, 5. новембар 2013.

GRKINJA TORTA


Sastojci:

kora:
5 belanaca
10 kasika secera
5 kasika mlevene plazme
5 kasika seckanih oraha
pola kasicice p. za pecivo
(ispeci 3 ovakve kore)

fil:
pola litra vrelog mleka
150 gr secera
15 zumanaca
15 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike gustina
2 margarina
100 gr bele milka cokolade
100 gr braon milka cokolade
200 gr seckanih oraha
200 gr seckane plazme
slag

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti koru i peci. Ispeci 3 kore, za svaku posebno mutiti smesu.
fil:
Pomesati secer i vrelo mleko pa u to dodati 15 zumanaca prethodno umucenih sa 15 kasika secera, 2 kasike gustina i 2 kasike brasna. Kad se zgusne, ohladiti i dodati 2 margarina ili maslaca, iseckane obe cokolade, seckane orahe i plazmu. Fil izmesati da se sjedini i filovati kore. Premazati slagom.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...