уторак, 5. новембар 2013.

GURABIJE


Sastojci:

3 jaja,
 casa secera,
casa masti (moze i margarin),
 brasna po potrebi,
 na vrh noza sode bikarbone,
 kocke secera

Priprema:

Umjestiti jaja i secer, dodati mast ili margarin, sodu, i dodavati brasno, toliko dok se ne umjesi glatka masa, ali da ne bude previse tvrdo tjesto. Razviti oklagijom na debljinu 1 cm. Sjeci krugove, ja sam sjekla velicinu male tacne. Odozgo isarati, a u sredinu staviti kocku secera. Ja imam drvenu starinsku saraljku za gurabije. Redati u pouljen pleh. Peci na 180 stepeni 15 minuta, pa pojacati na 200, i peci dok ne dobije zlatnu boju. Po zelji, moze se premazati i zumancetom.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...