петак, 8. новембар 2013.

Hleb sa mekinjama





Sastojci:


500g brasna (200g integralnog i 300g belog) , 
35g mekinja, 
pola kvasca, 
1 kasicica soli, 
1 kasicica secera, 
2 kasike maslinovog ulja


Priprema:


Tri sata pre mešenja mekinje i so prelijte sa 3 dl vode. Nakon tri sata kvasac rastopite sa šećerom u mlakoj vodi i ostavite da uskisne. Sada umesite testo od svih sastojaka. Po potrebi dolivajte mlake vode da biste dobili nešto mekše testo. Dobro ga obradite rukom, pa ostavite jedno pola sata - sat na toplom da uskisne. Naraslo testo premesite i od njega oblikujte hleb, stavite u tepsiju da jos jednom naraste.
Ispecite i stavite da se ohladi, tek onda zamotati hleb u krpu.




Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...