уторак, 5. новембар 2013.

KOLAČ SA SIROM I VIŠNJAMA


Potrebno:
kora:
150 gr mljevenog keksa
150 gr margarina
60 gr secera
1 vanilija
50 gr sitno sjeckanih ljesnika

Fil:
350 gr visanja
30 gr gustina 
150 ml soka od visanja
1 vanilija
500 gr mladog sira (moja kravica ili neki slican)
130 gr secera
3 jaja
1 kisela pavlaka
1 sitno ribana korica limuna

Keks izmjesati sa navedenim sastojcima sve dok se ne izjednace sa margarinom. U modli za pecenje kora od dobijene mase oblikovati koru. Visnje oprati i ocistiti. Dobijeni sok ocijediti i pola soka pomjesati sa gustinom, pa dodati ostatak soka i visnje. Kuvati par mniuta dok se ne zgusne. Dobijenu smjesu preliti preko kore od keksa, ali ne ici do ivice vec ostaviti oko 2 cm od obruca modle.  Sir i secer pomjesati, dodati jaja, pavlaku i koricu limuna pa sve fino izmjesati da se dobije glatka masa. Izruciti je preko visanja. Rernu ugrijati na 180 stepeni. Kolac staviti da se pece 20 minuta, pa smanjiti na 125 stepeni i peci jos 1,5 sat. Kad se ohladi sjeci na zeljene komade.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...