Sastojci:
1/2kg bele zeleni, 3-4 krompira, 1-2 struka praziluka, 1/2kg svapskog sira, 1 casa pavlake, 200g majoneza, 1/4l jogurta, so
Priprema:
Obariti 1/2kg bele zeleni (persun i pastrnak,ili samo persun) i 3-4 krompira sitno naseckano kao za rusku salatu.
1-2 struka praziluka iseckati sitno (nemojte u multipraktiku ili seckalici zato sto praziluk onda zna da bude gorak),pomesati sa 1/2kg svapskog sira,1 casom pavlake,200g majoneza (po zelji mozete staviti i manje),so po ukusu,na kraju dodati 1/4l jogurt a i kuvanu zelen.
Ohladiti i sluziti uz sve vrste mesa(meni je najlepsa sa jagnjetinom i rostiljom),a moze se koristiti i kao namaz na hleb.
Salata je izvanrednog ukusa i vrlo je izdasna.
1-2 struka praziluka iseckati sitno (nemojte u multipraktiku ili seckalici zato sto praziluk onda zna da bude gorak),pomesati sa 1/2kg svapskog sira,1 casom pavlake,200g majoneza (po zelji mozete staviti i manje),so po ukusu,na kraju dodati 1/4l jogurt a i kuvanu zelen.
Ohladiti i sluziti uz sve vrste mesa(meni je najlepsa sa jagnjetinom i rostiljom),a moze se koristiti i kao namaz na hleb.
Salata je izvanrednog ukusa i vrlo je izdasna.
Нема коментара:
Постави коментар