уторак, 5. новембар 2013.

Lenjingradska salata



Sastojci:


1/2kg bele zeleni, 3-4 krompira, 1-2 struka praziluka, 1/2kg svapskog sira, 1 casa pavlake, 200g majoneza, 1/4l jogurta, so


Priprema:


Obariti 1/2kg bele zeleni (persun i pastrnak,ili samo persun) i 3-4 krompira sitno naseckano kao za rusku salatu. 
1-2 struka praziluka iseckati sitno (nemojte u multipraktiku ili seckalici zato sto praziluk onda zna da bude gorak),pomesati sa 1/2kg svapskog sira,1 casom pavlake,200g majoneza (po zelji mozete staviti i manje),so po ukusu,na kraju dodati 1/4l jogurt a i kuvanu zelen. 

Ohladiti i sluziti uz sve vrste mesa(meni je najlepsa sa jagnjetinom i rostiljom),a moze se koristiti i kao namaz na hleb. 

Salata je izvanrednog ukusa i vrlo je izdasna.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...