субота, 30. новембар 2013.

LUBENICE


Sastojci:

250 gr ratluka
250 gr secera u prahu
100 gr kokosovog brasna
crvena i zelena boja
malo cokolade

Priprema:

Ratluk sitno isjeckati, dodati secer u prahu i kokos i sve dobro mjesiti rukama dok se ne dobije glatka masa. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati crvenu a u drugi zelenu boju. Napraviti valjak i od crvene i od zelene smjese i isjeci na 5 jednakih dijelova. Od crvenih napraviti loptice, a zelene razviti u krug. Na zelenu povrsinu staviti crvenu lopticu i obmotati je zelenom smjesom. Ostaviti u frizider da se stegne. Kada je dovoljno stegnuto, ostrim i tankim nozem isjeci lubenice. Cokoladu otopiti na pari, i uz pomoc cackalice napraviti sjemenke. Od ove mjere izadje oko 35 lubenica.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...