уторак, 5. новембар 2013.

ĐOKIN KOLAČ

Sastojci:

2 dl ulja,
2 dl bijelog vina,
1 dl vode,
3 kasike secera,
kesica kvasca,
pola kesice praska za pecivo,
brasna po potrebi..
pekmez od sljiva za premaz,
 malo sjeckanih oraha,
secer u prahu za posipanje

Priprema:

Od navedenih sastojaka umjesiti mekse tjesto, toliko da se ne lijepi za ruke. Podijeliti ga na tri dijela, razvaljati prvi dio velicine tepsije, staviti ga na dno, premazati pekmezom, posuti sjeckanim orasima, pa staviti drugi dio tjesta, pa pekmez i orasi, i poklopiti trecim djelom tjesta. Peci na 200 C dok ne porumeni. Peceno posuti secerom u prahu

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...