петак, 8. новембар 2013.

Pogaca cvet




Sastojci:


20 gr kvasca, 
1 dl mleka, 
2 dl pavlake, 
2 dl jogurta, 
3 jaja, 
2 kašičice soli, 
1 kg brašna, 
250 gr margarina.


Priprema:


Izmrviti kvasac u malo brašna, dodati mleko, malo šećera i soli, pa ostaviti da zapeni. Izlzi kvasac u vanglu pa dodati pavlaku, jogurt , jaja, so i sve zamesiti brašnom. Testo razvaljati i namazati rastopljenim margarinom (1/3 margarina ostaviti za zalivanje pogace). Zaviti testo u rolat i iseci na 9 manjih rolata sirine cetiri prsta. Sedam rolata preseci po dijagonali, tako da dobijete 14 trouglova. Redjati u podmazanu serpu (tepsiju)- deset trouglava u vanjskom redu, a cetiri rasporediti u sredini. Jedan rolat staviti u sredinu, a onaj zadnj iseci na manje delove i ukrasiti pogacu (vidi sliku).



Ostaviti da odstoji 1 sat. Posle toga pogaču staviti u hladnu rernu, uključenu na 200 oC. Posle 15 minuta preliti preostalim otopljenim margarinom. Staviti preko pogače alu foliju i peći još jedan sat. Skinuti foliju i jos malo dopeci da se lepo zarumeni.


autor recepta: Loga <3 sa Gastronomije




Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...