четвртак, 21. новембар 2013.

RUSKE KAPE

Sastojci:

3 jaja
1 velika solja secera
1 velika solja mlijeka
1 mala soljica ulja
3 male soljice brasna
1 prasak za pecivo
Fil:
2 pudinga od vanile
pola litra mlijeka
250 grmargarina
100 gr secera u prahu
1 vanilija
plus:100 gr kokosovog brasna
100 gr cokolade za kuvanje

Priprema:

Umutiti jaja sa ostalim sastojcima i izliti u pleh velicine 40x30 cm. Peci na 200 10-15 minuta. U medjuvremenu skuvati puding sa mlijekom i secerom. Kad se ohladi dodati 1 margarin i dobro umutiti.
Pecenu koru ohladiti, pa malo casicom vaditi krugove. Na jedan krug staviti fila, pa poklopiti drugim krugom, i okolo premazati sa filom pa bocnu stranu uvaljati u kokosovo brasno. Rastopiti 100 gr cokolade sa 5 kasika ulja, i malom kasicicom na svaku kapu naliti otopljene cokolade. Ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...