субота, 2. новембар 2013.

RUSKI ČEBUREKI




Sastojci:

1 jaje,
1,5 čaša vode,
 so,
 brašno po potrebi,
 pola kg mljevenog mesa,
glavica crnog luka,


Priprema:

Od brašna, vode, jajeta i soli umjesiti glatko tijesto i staviti ga u najlon kesu da se odmara najmanje 2 sata (najbolje uveče zakuvati, da odmara cijelu noć). Oklagijom razvući jufku i staviti plitki tanjir na tijesto, pa iskružiti krug. Mljeveno meso pomješati sa sjeckanim crnim lukom, posoliti malo i pobiberiti po ukusu. Na jednu polovinu kruga staviti meso, pa preklopiti. Prstima ili viljuškom zatvoriti čeburek. Peći na vrućem ulju dok ne porumeni (par minuta sa obe strane).

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...