уторак, 5. новембар 2013.

SALNJACI

Sastojci:

2 jaja
3 kasike secera
1 kasicica soli
2 kasike topljenog sala + salo za premazivanje (oko 300 g)
2 dl vode
2 dl mlijeka
1 kvasac
brasna po potrebi
secer u prahu, pekmez-marmelada

Priprema:

umjesiti tjesto od jaja, soli i secera, pa dodati 2 kasike sala. Fino izmjesati, pa dodati i ostale sastojke, dodavajuci brasno dok se ne dobije fina glatka masa. Ostaviti da nadodje, pa podijeliti tjesto na 3 dijela. Razvuci oklagijom kao palacinku, premazati salom u koje ste dodali malo brasna, pa na to staviti drugi razvaljan dio, pa salo, pa treci dio koji se takodje treba premazati salom. Ostaviti oko pola sata da odmara. Zatim tjesto presaviti na pola, pa opet na pola, pa ga razvaljati na malo veci kvadrat. Cijelu povrsinu premazati salom, pa ponovo saviti u cetvrt. Ostaviti jos 20-tak minuta. zatim tjesto razvuci oklagijom isjeci na kvadrate odprilike 5x5 cm. Na tjesto staviti pekmez. Salnjake uviti i redati u pleh. Peci na 200 stepeni dok ne porumene. Pecene uvaljati u secer u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...