уторак, 5. новембар 2013.

ŠARENI HLJEB SA PARADAJZOM



Sastojci:

za bijelo tjesto:
oko 300 gr bijelog brasna,
so,
kvasac,
mlaka voda
za crveno tjesto:
300 gr bijelog brasna,
 so,
 kvasac,
 2 paradajza,
 pola case kecapa

Priprema:

umjestiti bijelo tjesto standardno, kao za pite.

Paradajz oguliti, isjeckati i u blenderu umutiti. U pola case kecapa dodati vode da bude sve ukupno oko 2 dl i sastaviti sa paradajzom. U drugih 300 gr brasna dodati kvasac i so, i zamjesiti tjesto sa umucenom smjesom od paradajza. Po potrebi dodati vode (ako zatreba). Ostaviti oba tjesta da nadodju. Zatim razviti prvo bijelo, pa preko staviti crveno tjesto i razvaljati ga preko bijelog. Sa obe strane urolati prema sredini (da bude kao dva rolata, sastavljena u jedan). Ostaviti da jos malo nadodje u pouljenoj tepsiji. Peci na 200 C. Kada je peceno, blago ga premazati uljem.
p.s. po zelji moze se dodati i bijeli luk i majcina dusica u tjesto.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...