субота, 23. новембар 2013.

RUSKI PIROG

Sastojci:

1/2 l jogurta,
200 gr margarina,
 2 jaja, kašičica sode,
 so, brašno po potrebi.
nadjev:
 jedna pileća prsa,
 malo govedjeg, i malo svinjskog mesa (mada može i sama piletina),
glavica crnog luka,
 3 krompira isjeckana na kockice i obarena,
 so, biber, lovorov list.

Priprema:

Zamjesiti tjesto i podijeliti na dva dijela. Meso isjeckati na kockice, pa proprziti sa sjeckanim crnim lukom. Dodati krompir, začin, so, lovorov list, biber. Tepsiju obložiti pek papirom, pa prvu polovinu obložiti skroz i po obodu tepsije. Meso izručiti na tjesto, a ivice tjesta previti preko mesa, samo da prekrije, kao obruč. Drugu polovinu malo razvući oklagijom, izrezati na trake pa unakrsno slagati kao mrežu preko mesa. Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...