Sastojci:
1/2 l jogurta,
200 gr margarina,
2 jaja, kašičica sode,
so, brašno po potrebi.
nadjev:
jedna pileća prsa,
malo govedjeg, i malo svinjskog mesa (mada može i
sama piletina),
glavica crnog luka,
3 krompira isjeckana na kockice i
obarena,
so, biber, lovorov list.
Priprema:
Zamjesiti tjesto i podijeliti na dva
dijela. Meso isjeckati na kockice, pa proprziti sa sjeckanim crnim
lukom. Dodati krompir, začin, so, lovorov list, biber. Tepsiju obložiti
pek papirom, pa prvu polovinu obložiti skroz i po obodu tepsije. Meso
izručiti na tjesto, a ivice tjesta previti preko mesa, samo da prekrije,
kao obruč. Drugu polovinu malo razvući oklagijom, izrezati na trake pa
unakrsno slagati kao mrežu preko mesa. Peci na 200 stepeni dok ne
porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар