четвртак, 7. новембар 2013.

SLAVSKI KOLAČ


Sastojci:

1 kg brasna
osvecena vodica
so, kvasac
sjemenke za ukrasavanje

Priprema:

U brasno staviti suvi kvasac i so, pa osvecenom vodicom umjesiti tjesto. Pokriti cistom krpom i ostaviti da nadolazi. Kada nadodje, dobro ga izraditi sa posipanjem brasna po potrebi i staviti u tepsiju sa pak papirom (da se ne bi zalijepio kolac za tepsiju). Od malo brasna i hladne vode umjesiti malo tvrdje tjesto, razviti oklagijom i praviti sare. Kada tjesto u tepsiji dva puta poveca volumen, tek onda staviti sare na kolac (tako nece ispucati prilikom pecenja). Po zelji na kolac mozete stavljati razne sjemenke, ili sta vec zelite. Peci na 200 stepeni oko 1 sat (40 minuta na 200 i 20 minuta na 170) ili pecite kako ste navikle na svoju rernu.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...