недеља, 17. новембар 2013.

ULUTMA (stari bosanski specijalitet)


Sastojci:

1/4 maslaca
8 jaja
8 kašika šećera
1 šaka griza
1 šolja brašna
1 šolja mlj. oraha
malo cimeta
karanfilić
kora od jednog limunu
2 lista jufke
za preliv:
700 gr secera i vode da ogrezne

Priprema:

 Pjenasto umutiti maslac sa žumancima i šećerom, pa dodati brašno, mljevene orahe, cimet, strugani karanfilić i koru od limuna, dobro izmješati i na kraju pažljivo umješati snijeg od bjelanaca.U podmašćen pleh stavite jednu koru od jufke, izručiti pripremljenu masu i na kraju drugi list jufke. Staviti da se pece, pa cim malo zapece, izvaditi pa isjeci u oblik kocke ili baklave. Vratiti u rernu i peci na 200 stepeni dok ne bude peceno (provjerite sa čačkalicom, ako tjesto ne ostaje na čačkalici onda je pečeno). Peceno preliti sa ukuvanim sirupom.



Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...