Sastojci:
2 jaja1 kasika secera
2 dl mlijeka
2 dl ulja
kesica kvasca + 1 prasak za pecivo
brasna po potrebi
kakao
zaljev:
6 soljica secera, 8 soljica vode
Priprema:
Od sastojaka umjesiti tjesto, podijeliti ga na dva dijela, pa u jedan dodati kakao. Ostaviti da naraste. Zatim razviti svijetli dio na debljinu oko 0,5 cm, pa razvuci braon tjesto i staviti ga preko svijetlog. Uviti u rolat, i isjeci na debljinu 1 cm. Oklagijom razvaljati tjesto toliko da se moze saviti kiflica. (na dodatnoj slici se vidi postupak). Uviti u kiflicu, redati u pleh i peci na 200 C oko 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati zaljev od 6 soljica secera i 8 soljica vode (ja sam dodala i jednu vaniliju). Pecen kolac zaliti i ostaviti da se ohladi.p.s. ukusom podsjecaju na hurmasice.
Нема коментара:
Постави коментар