Sastojci:
2 jaja10 kasika secera
2 margarina (po 250 gr)
brasna oko 900 gr
sok od jednog limuna
pola praska za pecivo, cimet, (umjesto cimeta mozete staviti i aromu ruma, ili podijelite tjesto pa napravite sa dva ukusa, i sa cimetom i sa rumom, ili nesto trece, po zelji ukus)
1 bjelance i secer u prahu
Priprema:
Umutiti jaja i secer pa dodati omekasali margarin. Izmjesati pa dodati sok od limuna pecivo, i postepeno dodavati brasno. Utrosi se oko 1 kg brasna. Smjesu ostaviti 15-tak minuta da "odmara". Razviti oklagijom i malom rakijskom casicom ili kalupom vaditi krugove ili modele. Peci 20-tak minuta na 200 stepeni ali paziti da kolacici ostanu svijetle boje.
Napomena: umjesto margarina moze staviti i pola kolicine masti.
Bjelance umutiti sa secerom u prahu, pa po zelji sarati po kolacicima.
Нема коментара:
Постави коментар