понедељак, 16. децембар 2013.

bakin brzi razljevak



Sastojci:

1/2 l mlake vode,
 so,
 1 soljica ulja, prasak za pecivo,
 2 krompira isjeckana na kockice,
 crno brasno (kolicina brasna je po potrebi, moze i mjesavina sa bijelim brasnom)

Priprema:

U vodu dodati krompir, so, ulje i pecivo, izmjesati i dodavati brasno dok se ne dobije zeljena gustina. Razliti u pouljen pleh ili tepsiju i peci na 200 stepeni dok ne porumeni. Zaljev: soljica ulja, 2 dl vode, malo soli, to da provri. Pecen razljevak isjeci na kocke, zatim zaliti zaljevom i vratiti u rernu par minuta dok ne upije. Ovo je posna varijanta, ali moze da se prelije sa jajima i pavlakom. Odlicno ide uz jogurt.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...