среда, 11. децембар 2013.

Baklava bez kora

Sastojci:

5 šoljica brašna,
 5 šoljica kisele vode,
 3 šoljice ulja,
 2 šoljice griza,
 1 prašak za pecivo,
 100 grama mljevenih oraha,
100 grama grožđica..
Zaljev:
8 šoljica šećera,
4 šoljice vode,
 korica jednog limuna strugana na sitno sito...
(Napomena- šoljica je mala šoljica za kafu).

Priprema:

Umjesiti sve sastojke i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kad je pečeno staviti da provri zaljev.Kada provri, u njega naribati limun i još vrlo malo vratiti da vri, ali paziti da se ne ukuva previše.Zatim preliti preko pečenog kolača i isjeći kao baklavice.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...