петак, 20. децембар 2013.

Bozanstvena strudla sa makom ili orasima



Sastojci:


Testo:
450g brasna,1 i po prasak za pecivo,130g secera,malo soli,200g svapskog sira,1 velika kasika pavlake,9 kasika ulja ,9 kasika mleka

Nadev: 250g mlevenog maka,250g mlevenih orasa,mleko,secer po ukusu


Priprema:


Prvo napraviti nadev-mak i orase pofuriti vrelim mlekom i poseceriti po ukusu.Ostaviti da se ohladi.
Zamesiti testo od sastojaka i podeliti na dva dela.
Na radnu povrsinu staviti papir za pecenje,pa na njemu razviti testo oklagijom.Papir stavimo da ne dodajemo nepotrebno brasno i da bi se lakse zamotala strudla.
Testo nafilovati,pa staviti u podmazanu tepsiju-djuvec tepsiju i razmaknite savijace,jer ce narasti.
Peci u rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumen




Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...