среда, 18. децембар 2013.

Cokoladna torta



Sastojci:


Kora: 6 jaja, 6 kasika secera, 6 u vrh punih kasika mlevenih orasa, 1 kasika mrvica, 1 puna kasika cokolade u prahu ili kakaa X2

Fil: 5 jaja, 200g secera, 5 stangli cokolade (100g), 250g margarina, 1 slag i mleka po potrebi


Priprema:



Kora: jaja mutiti mikserom 1 minutu, polako dodati secer, pa mutiti jos 2 minuta. Orase, mrvice (prezle) i kakao pomesati i varjacom umesati u umucena jaja. Ispeci dve ovakve kore.


Fil: jaja i secer ulupati na pari. Ja ovo radim u mikrovalnoj - jaja i secer malo ulupam mikserom, pa stavim u mikrovalnu na najjace (750w) provrtim malo, izvadim i promesam mikserom - tako dok se ne skuva, oko 5min .... u vruce dodati cokoladu (bolje je ako stavite cokoladu sa vise kakaa, ali je fina i sa Menaz cokoladom). U ohladjen fil dodati dobro izmucen margarin i na kraju ulupan slag.

Preseci obe piskote i filovati, a gore glazura ili slag. Ako stavite glazuru torta ce izgledati svečanije.

Ova torta je napravljena od dve mere.

Recept za ovu najbolju čokoladnu tortu sam dobila od moje kume Sladjane.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...