субота, 28. децембар 2013.

Corba od zobenih pahuljica


Sastojci:


1.2l vode, dve sake zobenih pahuljica, saka gljiva,dva-tri krompira, glavica luka, dve mrkve, cen belog luka, so, biber, suvi zacin, kurkuma ili kari


Priprema:


U hladnu vodu dodati zobene pahuljice i staviti na vatru da prokuva. U medjuvremenu ocistiti luk,krompir i mrkvu. Luk i beli luk naseckati na kockice, mrkvu narendati i staviti u poseban tiganj na malo ulja da se prodinsta. Krompir naseckati na male kockice.
U provrelu vodu dodati krompir, dinstani luk i mrkvu, saku gljiva (ako su iz tegle samo ih ocediti, a ako su sveze dinstati ih sa lukom), so, biber, suvi zacin, kurkumu ili kari.
Kada je krompir kuvan corbica je gotova.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...