четвртак, 26. децембар 2013.

Jaffa torta


Sastojci:



kora: 10 jaja, 10 kasika secera, 200g mlevenih orasa

Fil I: 8 kasika secera, 8 kasika brasna, 2 vanilin secera, 7 dl mleka, 1/2 margarina

Fil II: 2dl vode, 100g secera, 4 rebra cokolade, 200g mlevenih orasa, 1/2 margarina


2 kutije Jaffa keksa, 2dl soka od narandze (ja koristim Fantu)



Priprema:



Kora: jaja mutiti mikserom 1 minutu, postepeno dodati secer, mutiti jos 2 minuta. Varjacom umesati mlevene orase, sipati u modlu - podmazanu ili oblozenu pekpapirom (serpa od 5l) i ispeci.

Fil I: u malo mleka razmutiti brasno, secer i vanilin secer, pa sipati u provrelo mleko. Fil skuvati i ohladjen dodati pola ulupanog margarina.

Fil II: prokuvati vodu, secer i cokoladu, pa dodati mlevene orase. Kada se ohladi dodati pola ulupanog margarina.


Kora se presece po sredini. Na prvi deo se namaze beli fil, poredja se kutija Jaffa keksa natopljenog u soku od narandze cokoladnim delom prema dole. Preko keksa se nanese cokoladni fil, a zatim Jaffa keks natopljen u sok, cokoladnim delom prema gore. Preko toga ide beli fil i drugi deo kore.

Ostatke fila pomesati i umazati tortu - gore moze glazura.


U nasoj kuci ovo je jedna od omiljenih torti, socna i izdasna i niko ne ostane ravnodusan kada je proba.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...