Sastojci:
15dkg masti (nemam preko cele godine masti, pa umesto nje stavim margarin), 25dkg secera, 2 jaja, 25dkg brasna, 15dkg maka, 3dl mleka,, 1 prasak za pecivo, malo grozdjica (ja sam stavila susene visnje)
Priprema:
Samleti mak.Izmesati u jednoj posudi mak, brasno, prasak za pecivo i susene visnje.
Izmutiti margarin sa secerom, dodati jaja. U smesu od jaja naizmenicno sipati mleko i mesavinu brasna i maka.
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni.
Kada se kolac ohladi, izrezati ga i posuti secerom u prahu.
Ja sam pravila meru i po i pekla u djuvec tepsiji 38*23cm.
Izmutiti margarin sa secerom, dodati jaja. U smesu od jaja naizmenicno sipati mleko i mesavinu brasna i maka.
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni.
Kada se kolac ohladi, izrezati ga i posuti secerom u prahu.
Ja sam pravila meru i po i pekla u djuvec tepsiji 38*23cm.
Ukoliko kupite samleven mak, kolac je brz i jednostavan :)
Нема коментара:
Постави коментар