Sastojci:
2l mleka,
12 kasika secera,
6 jaja,
8 kasika brasna,
4 kasike gustina,
2 vanilin secera,
lisnato testo
12 kasika secera,
6 jaja,
8 kasika brasna,
4 kasike gustina,
2 vanilin secera,
lisnato testo
Priprema:
Lisnato testo razvaljati i ispeci na obrnutoj strani tepsije (koristiti najvecu tepsiju, od sporeta).
U prokuvano mleko sipati smesu od izmucenih zumanaca, secera, brasna, gustina i vanilin secera (izmutiti mikserom sa malo mleka koje smo odvojili od 2l) i skuvati krem.
Belanca ulupati mikserom i polako varjacom umesati u vreo krem.
U tepsiju staviti pecenu koru, krem i prekriti sa drugom pecenom korom. Kada se dobro hladi posuti prah secerom.
Jednom prilikom sam gledala emisiju o Samoborskim krempitama i kuvarica je pravila krempite bas po istom receptu kao sto je i ovaj, sa jednom razlikom - oni jedu "friske" krempite, odnosno dok su jos uvek mlake ... mi ih jedemo dobro rashladjene .
U prokuvano mleko sipati smesu od izmucenih zumanaca, secera, brasna, gustina i vanilin secera (izmutiti mikserom sa malo mleka koje smo odvojili od 2l) i skuvati krem.
Belanca ulupati mikserom i polako varjacom umesati u vreo krem.
U tepsiju staviti pecenu koru, krem i prekriti sa drugom pecenom korom. Kada se dobro hladi posuti prah secerom.
Jednom prilikom sam gledala emisiju o Samoborskim krempitama i kuvarica je pravila krempite bas po istom receptu kao sto je i ovaj, sa jednom razlikom - oni jedu "friske" krempite, odnosno dok su jos uvek mlake ... mi ih jedemo dobro rashladjene .
Нема коментара:
Постави коментар