понедељак, 16. децембар 2013.

kuvane cufte

Sastojci:

1/2kg mesa (mozete mesano ili samo jednu vrstu),
jedno jaje,
jedan naseckani luk,
manja solja rize,
malo soli,bibera,bag zacina i crvene mlevene paprike, dobro izmesati.
Praviti cufte velicine jajeta pa ih stavljati u kipucu vodu u koju ste dodali lovorov list,malo bibera i bag zacin.

Priprema:

Kad stavite prvu cuftu voda bi trebala biti do 1/3 visine,kako budete stavljali ostatak mesa videcete da li vam treba jos vode.Cufte ne moraju biti skroz potopljene u vodu.U toku kuvanja protresite serpu da se cufte ravnomerno skuvaju...kuvajte oko 20 min.

U tavici ugrijte malo ulja ,dodajte kasiku brasna i malo crvene paprike.Sipajte u cufte i dodajte 1/2l soka od paradajza (moze i konzerva pelata).Dodajte ako treba jos soli,bag zacina,bibera ili neki zacin po ukusu
Kuvajte jos desetak minuta i posluzite uz pire krompir,makarone ili po zelji.
Ako zelite da izbegnete klasicnu zaprsku napravite hladnu-u malo hladne vode razmutite kasiku brasna i crevene paprike,pa to sipajte u cufte ili odlijte malo vode iz cufti i dolijte paradajz sok pa kuvajte bez poklopca da malo ispari voda i sos se zgusne.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...