субота, 7. децембар 2013.

Makovnjaca


Sastojci:


600g brasna, 250g margarina, 2 kasike secera, 1 prasak za pecivo, 20g kvasca, 200ml mleka, malo soli, 2 zumanca

nadev: mleveni mak, secer, malo mleka


Priprema:


Kvasac rastvoriti u mleku, dodati secer i ostaviti 15-tak min.
Prosijati brasno sa praskom za pecivo, natrljati u brasno margarin, dodati zumanca, so i dignuti kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da se odmara 30 minuta (nece se jako dignuti).
Pobrasniti sto, testo podeliti na dva dela, razvaljati i nafilovati, pa zaviti u strudlu. Staviti strudle u namazan pleh i peci ih na 190-200 stepeni dok ne porumene.



Nadev: samleveni mak poseceriti po ukusu i preliti sa vrelim mlekom - kolicine za nadev su proizvoljne, ali ja stavim oko 250-300g maka za dve strudle.

Fil mozete staviti i po vaseoj zelji i ukusu: orase, pekmez, sir... 



Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...