петак, 20. децембар 2013.

Podravske kocke



Sastojci:


Testo: 6 jaja, 180g secera, 1dl ulja, 1prasak za pecivo, 140g brasna, 2 kasike gustina, 3 kasike vode

Fil:4dl mleka, 4 zumanca, 180g secera, 1 vanilin secer, 4 kasike brasna (ostro), 1/2 margarina, 2dl slatke pavlake

Saum: 4 belanca, 180g secera

Glazura: 4 rebra cokolade, 2 kasike secera, 1 kasika ulja, 5 kasika vode

za prelivanje kore - skuvati 2-3 dl malo zasladjene kafe





Priprema:



Testo: mutiti jaja mikserom jedan minut, postepeno dodati secer i mutiti jos dva minuta. Dodati ulje i vodu, pa lagano umesati pomesano brasno sa gustinom i praskom za pecivo. Ispeci u djuvec tepsiji, a kada se piskota ohladi, prerezati je na pola.

Fil: u mleko zakuvati zumanca izmucena sa secerom, vanilin secerom i brasnom. Ohladjenom filu dodati dobro umucen margarin i ulupanu slatku pavlaku.

Saum: belanca izmutiti sa secerom i staviti u mikrovalnu na dva minuta da se skuva ili ulupati na pari. Ako se kuva u mikrovalnoj podesti jacinu na 750 i par puta izvaditi posudu sa belancima i promesati mikserom.

Glazura: zagrejati sve sastojke da se otope (ne sme prokuvati) i preliti preko kolaca.


Ispecenu piskotu preseci po pola, kafu kasikom preliti po piskoti (moze samo donju ili obe piskote), namazati filom, prekriti fil drugim delom piskote, namazati saumom i preliti cokoladnom glazurom. 



Prvi ozbiljniji kolac koji sam napravila davno kao klinka , pretpio je manje izmene - u orginalnom recepti stavlja se po 200g secera u biskvit, fil i saum, i ceo margarin u fil, ali ja sam smanjila secer, a margarin prepolovila i dodala ulupanu slatku pavlaku .
Piskotu presecem i natopim kafom, namazem filom, pa i gornju piskotu natopim kafom, a po zelji mozete ostaviti celu piskotu, natopiti je kafom i premazati filom i saumom. 
Izgleda da imam neke miseve u spajzu koji su mi pojeli cokoladu, pa sam stavila cokoladne mrvice :)


Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...