Sastojci:
1 litar vodepola kg secera
1 kg jabuka
4 pudinga od vanilije
pola kg posnog keksa
posni slag (moze i bez slaga)
Priprema:
Vodu i secer staviti na vatru, pa kad provri, neka vri 10 minuta. Dodati oguljene i izrendane jabuke, i kuvati jos 10 minuta. Za to vrijeme razmutiti puding i dodati jabukama. Kuvati par minuta, tek toliko da se puding zgusne.Keks umakati u sok i redati na tacnu, 3 keksa u sirinu, 5 keksova u duzinu. Premazati sa vrucim filom, pa opet umocen keks, pa fil, i tako da bude 4 reda keksa, a tri reda fila (u visinu). Umutiti posni slag sa kiselom vodom i kad se kolac ohladio, premazati tortu. Po zelji ukrasiti sa mljevenim orasima.
Kolac je vrlo izdasan, i ukusan.
Нема коментара:
Постави коментар