понедељак, 2. децембар 2013.

posna novogodisnja torta


Sastojci:

kore:
2 case kisele vode (case od jogurta)
1 casa ulja
10 kasika secera
200 gr brasna
1 p. za pecivo
plus za dodatak korama:
50 gr cokolade
100 gr kokosovog brasna
100 gr mljevenih oraha
 fil:
1 litar vode
12 kasika secera
8 kasika brasna
3 pudinga od vanile ili banane
1 posni margarin
100 gr secera u prahu
plus za dodatak filovima:
100 gr cokolade
100 gr zelea
100 gr oraha

Priprema:

Umutiti kiselu vodu, ulje, secer, brasno i pecivo, pa podijeliti na tri jednaka dijela.
U prvi dio dodati 50 gr rendane cokolade
u drugi dio 100 gr kokosovog brasna
a u treci 100 gr mljevenih oraha
Ispeci kore.
Fil:
u litar vode dodati secer i staviti da provri, a brasno i puding prvo izmjesati na suvo, pa dodavati hladne vode po potrebi (kao kad puding kuvate). Kada voda provri, dodati smjesu brasna i pudinga i kuvati par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati jedan posni margarin i 100 gr secera u prahu. Fil podijeliti na tri dijela.
U prvi dodati 100 gr rendane cokolade,
u drugi 100 gr sjeckanog zelea
u treci 100 gr mljevenih oraha.
Filovati:
kora sa cokoladom, preko fil od cokolade, pa kora od kokosa a preko nje fil sa zeleom, zatim kora sa orasima, a preko nje fil sa orasima. Tortu premazati sa slagom umucenim sa kiselom vodom.
Recept za ovu predivnu posnu tortu sam dobila od moje drugarice, uz moje male izmjene u filovima. torta je izdasna i ukusna.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...