уторак, 3. децембар 2013.

Posna pita sa prazilukom,rizom i gljivama



Sastojci:


500g tankih kora, 4 veca stapa praziluka, šolja kuvanog pirinča,vegeta, so, biber,500 gr. pecuraka
za preliv: 1,5 soljica ulja , 1 casa kisele vode,malo soli 


Priprema:


4 veca stapa praziluka iseckati sitno i staviti ga da se dinsta na ulju uz dodavanje po malo vode – 15-20 min., onda dodati 1 solju od bele kafe kuvanog pirinca, vegetu, biber. Kada se fil prohladi filovati svaku drugu koru. Iseci na kocke.

Preliv: 1,5 soljica ulja , 1 casa kisele vode, malo soli, dobro se izmesa, prelije pita i pece.

U ovu pitu u fil se mogu dodati na listice secene pecurke koje se dinstaju zajedno sa prazilukom, u tom slucaju se ne dodaje voda.


Kod svake pite je veoma bitno pecenje, tako i kod ove, peci 20 minuta na 200 stepeni, onda smanjiti na 150 stepeni i peci nekih 45 minuta otprilike, da se lepo ististi, naravno sve zavisi od sporeta.

Recept je sa GASTRONOMIJE , od majstorice OPASNICE <3

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...