Sastojci:
250g margarina, ½ svezeg kvasca, 1 kasika secera, malo soli, 600g ostrog brasna, oko 300ml tople vode
Priprema:
U posudu usuti mlaku vodu,kasiku secera i kvasac,pa staviti na toplo da nadodje.
Brasno natreti sa margarinom i malo soli,dodati kvasac i zamesiti srednje meko testo.
Testo zavezati u krpu,tako da mozete varjacu provuci kroz cvor od krpe i spustiti testo u posudu sa hladnom vodom,a varjaca ce drzati testo.Testo treba da pliva u vodi.
Ostaviti testo oko 1h u vodi,ono ce u medjuvremenu isplivati.
Izvaditi testo i premesiti,ali bez dodavanja brasna.
Testo oblikovati u strudlu i seci komade,koje razvaljate u krug i isecete ga u 8 delova.Filovati pekmezom,makom ili poparenim orasima,pa motati kiflice.
Peci na 200C 20-tak minuta,da ostanu bele.
Uvaljati kiflice u prah secer.
Brasno natreti sa margarinom i malo soli,dodati kvasac i zamesiti srednje meko testo.
Testo zavezati u krpu,tako da mozete varjacu provuci kroz cvor od krpe i spustiti testo u posudu sa hladnom vodom,a varjaca ce drzati testo.Testo treba da pliva u vodi.
Ostaviti testo oko 1h u vodi,ono ce u medjuvremenu isplivati.
Izvaditi testo i premesiti,ali bez dodavanja brasna.
Testo oblikovati u strudlu i seci komade,koje razvaljate u krug i isecete ga u 8 delova.Filovati pekmezom,makom ili poparenim orasima,pa motati kiflice.
Peci na 200C 20-tak minuta,da ostanu bele.
Uvaljati kiflice u prah secer.
Нема коментара:
Постави коментар