уторак, 17. децембар 2013.

posni medovik

sastojci:
za kore:
100 gr posnog margarina
150 gr secera
150 gr meda
4 kasike kisele vode
1 pecivo
500 gr brasna
za fil:
1 puding od vanile
250 gr margarina
200 gr secera
sok od jednog limuna
Umutiti margarin sa secerom, dodati med, kiselu vodu, brasno i pecivo. Izraditi fino tjesto pa podijeliti na tri dijela. Razviti oklagijom na pek papiru i peci 10-tak minuta na zadnu tepsije. Ispeci sve tri kore.
Skuvati puding na vodi, ohladiti i dodati margarin, limunov sok i secer pa sve fino umutiti. Premazati ohladjene kore, a od fila ostaviti 2-3 kasike i premazati zadnju koru.

Нема коментара:

Постави коментар

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM

Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno for...